HJEM BLIV FRIVILLIG ARRANGEMENTER OM KRÆWET KONTAKT OS KALENDER FAQ NYHEDER LOGIN

Muskelsvindfondens frivillige Muskeltérkorps

Måske du er interesseret i at høre mere, måske har du allerede sagt ja tak til at være en del af vores Muskeltérkorps.

Velkommen til Muskelsvindfondens Muskeltérkorps!

Nedenfor er der en beskrivelse af, hvad en muskeltér er, hvad man laver som muskeltér og du vil kunne se hvilke arrangementer du kan melde dig på.
Hvad er en muskeltér?
En muskeltér er frivillig til weekender i Muskelsvindfondens regi, hvor forældre med muskelsvind eller forældre til børn med muskelsvind sidder til møder/foredrag. Imens sørger muskeltérerne for at lave hyggelige og spændende aktiviteter for de børn som er med.

Som muskeltér skal man ikke have en speciel baggrund. Det vigtigste er dit drive, engagement og den måde du møder andre mennesker på og særligt børn

Opgaven som muskeltér består i at lave underholdning for børn, både med og uden muskelsvind. Der kan både være børn, der sidder i en kørestol og har meget brug for hjælp, der kan være børn, som er dårligt gående grundet deres muskelsvind, og der kan også være børn som slet intet fejler, men som enten er søskende til et barn med muskelsvind eller barn af en forælder med muskelsvind. Når der er tale om muskelsvind, kan det både dreje sig om fysisk funktionsnedsættelse og kognitive vanskeligheder.

Den vigtigste funktion, vi som muskeltérer har, er at møde børnene i øjenhøjde og se dem som alle andre børn. Vi gør det hele mere tilgængeligt og viser dem vejen, frem for at fokusere på begrænsninger. Hvem siger måske, at man skal lege med lego på gulvet?

Som muskeltér melder du dig til når du har tid og lyst. Du SKAL ikke være med på alle weekender, kun hvis du har tid og lyst.
Antallet af muskeltérer på en børneweekend kommer an på antallet af børn, så det kan være der er begrænsning på hvor mange muskeltérer der skal bruges til de enkelte weekender, men der skal som minimum bruges 3 til hver weekend.

Kernen i muskeltérkorpset:
•    At skabe uforglemmelige oplevelser for børn med muskelsvind og søskende.
•    At bidrage til at skabe empowerment hos børnene
•    At være en hjælpende hånd


At være afsted på en børneweekend

Oftest er vi afsted en hel weekend, hvor vi ankommer fredag eftermiddag, og tager afsted efter frokost søndag. Der kan dog være afvigelser, og måske er der weekender, hvor du ikke har mulighed for at være med hele weekenden, men kan hjælpe til fredag-lørdag.

Til hver weekend er der tilknyttet en, en børneleder, som vil stå for kontakten til Tine i medlemsafdelingen, kontaktpersonen fra forældregruppen, samt planlægning og koordinering af børneprogrammet. Børneprogrammet bestræbes på at være færdigt 14 dage før weekenden. Men ankomst- og sluttidspunkt meldes ud langt før.

De fleste weekender foregår på Musholm Ferie - Sport - Konference, som ligger i Korsør. Vi arrangerer gerne fælles kørsel, hvis vi kommer fra samme område, ellers tager vi toget.

Vi betaler transporten, kost og logi, du har altså ingen udgifter i forbindelse med at være frivillig i Muskelsvindfonden. Vi plejer også at købe lidt ind, vi kan hygge os med, når børnene er overdraget til deres forældre om aftenen.

På Musholm vil der være følgende:
•    En seng at sove i
•    Dyner, puder og sengetøj hertil
•    2 håndklæder
Det er oftest sådan at man enten sover 2 eller flere muskeltérer i den samme lejlighed eller værelse, alt efter størrelse af lejlighed.


Mentorordning

På din første weekend, som muskeltér, vil der være en erfaren muskeltér, som hjælper dig til rette. Denne muskeltér vil være din mentor igennem hele weekenden. Børnelederen eller Tine vil sørge for at I lige har hilst på hinanden pr. telefon eller online inden I mødes på Musholm.

Vi stræber efter, at din mentor lander på Musholm før dig, så der er en til at tage imod og vise dig på plads. Mentoren vil også vise dig rundt på Musholm, så du har en idé om, hvor de lokaler vi skal bruge i løbet af weekenden ligger.

En mentor vil være den, du kan gå til, som vil “tage dig i hånden” i løbet af weekenden - men du kan selvfølgelig altid hive fat i os alle sammen med spørgsmål og andet.

Kontakt
Du kan altid kontakte medlemskonsulent Tine Højgaard Jensen hvis du ønsker at være muskeltér eller du vil høre mere på tlf. 61240239 eller på mail tinehj@muskelsvindfonden.dk.

 

×

Oprettelse som frivillig / Sign up as a volunteer

If you do not have a Danish CPR (a Danish social security number) please send an email to crewet@crewet.dk and we will help you register
Hemmelig adresse / Secret adress
Hemmeligt telefonnummer / Secret phone number
Jeg giver mit samtykke til indhentning af straffe- og børne-attest via e-Boks med Nem-Id / I consent for the Muscular Dystrophy Foundaiton to obtain my criminal record
Jeg accepterer Muskelsvindfondens persondatapolitik, som kan læses HER / I accept the personal data policy for volenteers, click HERE to read.

× Avatar
Husk mig
Glemt password?

× Avatar
×